AKTUELNO

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević istakao je da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u svom državničkom izlaganju pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija dokazao da režim Albina Kurtija sistemski radi na etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije.

- Predsednik Srbije je jasno dokazao da Albin Kurti sistemski i sistematski radi na kreiranju nepodnošljivih uslova života za srpski narod na KiM, i time izaziva nepopravljivu štetu ostanku srpskog naroda na KiM, a što po međunarodnom pravu predstavlja, zločin progona kao zločin protiv čovečnosti. Predsednik Srbije je celom svetu pokazao i dokazao da je režim Albina Kurtija glavna pretnja miru i stabilnosti u regionu. Očekujem da posle ovog istorijskog govora predsednika Srbije, velike sile povuku jasne poteze koji će zaustaviti Kurtija i sprečiti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji - istakao je ministar Milićević.

On je posebno ukazao na činjenicu da se Albin Kurti u svom obraćanju pred SB UN pozvao na Rezoluciju Evropskog parlamenta protiv Srbije koja je usvojena na inicijativu dela srpske opozicije.

-Dok predsednik Vučić u Ujedinjenim nacijama na najbolji način pokazuje kako se vodi odgovorna državna politika, deo opozicije priprema teren Kurtiju i jasno pomaže njegovu kampanju etničkog čišćenja Srba. Pitam se još jednom koliko morate biti pokvareni i zaslepljeni bolesnom mržnjom prema Aleksandru Vučiću da svesno služite najvećim neprijateljima Srbije i srpskog naroda – zaključio je ministar Milićević.

Autor: