AKTUELNO

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević primio je danas predstavnike Udruženja Srba „Jedinstvo“ iz Albanije.

Predstavnik Udruženja Piro Nase koji živi u gradu Đirokastro, gde je istaknuti novinar i publicista, upoznao je ministra sa položajem Srba u Albaniji. Nase je posebno istakao ugroženost srpskog jezika i kulture u Albaniji, istakavši da naši sunarodnici u ovoj zemlji nemaju nijedan medij na maternjem jeziku, niti mogu da preko kablovskih operatera prate medije iz Srbije.

Foto: Foto/Duško Vukajlović

On je ministru predstavio projekat novog medija na srpskom jeziku iza kog stoji Udruženje „Jedinstvo“ i pozvao ga da u najskorije vreme poseti Srbe na jugu Albanije koje okuplja ovo udruženje.

Ministar Milićević zahvalio je na pozivu i obećao pomoć Vlade Srbije svim projektima Srba u Albaniji koji su usmereni na očuvanje nacionalne kulture, tradicije i maternjeg jezika.

Foto: Foto/Duško Vukajlović

Sastanku u kabinetu ministra Milićevića prisutvovali su i Savina Nase iz Udruženja „Jedinstvo“, kao i dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Autor: