AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće danas na marginama foruma u Davosu sa posrednikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu danas će tema biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Evropski posrednik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se odvojeno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Vučić, koji je juče u Davosu imao niz bilateralnih susreta, poručio je da najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese.

Vučića danas očekuje i sastanak sa predsedavajućom Saveta ministra Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, kao i učešće na panelima.

Lideri će u Davosu razgovarati na temu vraćanja poverenja u globalni sistem, a kasnije tokom dana biće održana i sesija na temu Zapadnog Balkana.

Prvog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, glavne teme su bili ratovi u Gazi i Ukrajini.

Na forumu su, između ostalih, govorili američki državni sekretar Entoni Blinken, kineski premijer Li Ćang, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Autor: