AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu. Na marginama samita Vučić se sastaje sa brojnim svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija. Razgovaraće i sa posrednikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom tokom Svetskog ekonomskog foruma.

- Otvoren razgovor sa Miroslavom Lajčakom tokom Svetskog ekonomskog foruma o situaciji na KiM i pretnjama sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo, a koje ugrožavaju i mir i stabilnost regiona.

Ponovio sam da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku zasnovanu na dijalogu i međunarodnom pravu, ali i upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Autor: