AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u zgradi Predsedništva

Nakon sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio putem svog Instagram naloga.

- Otvoren i korektan razgovor sa Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva, izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini. Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština. EU, kao glavni posrednik u ovom procesu, u Srbiji je imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera, a za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita njihovih ognjišta i budućnosti - napisao je Vučić.


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas i sa Džaredom Kušnerom, zetom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, kome je, kako je rekao, sa ponosom pokazao naš glavni grad i izložio neke od planova za njegov još brži rast.

Kako je Vučić objavio na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, predstavio je Kušneru viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta.


- Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva sveta - objavio je Vučić uz sliku na kojoj su Kušner i on, u pratnji saradnika, na terasi Predsedništva Srbije.

Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama, poručio je Vučić.

Autor: Dubravka Bošković