AKTUELNO

Novi Sad je za vreme gradonačelnika Miloša Vučevića postao regionalni centar i grad evropskog kvaliteta koji privlači direktne strane investicije, pa nije čudo što je, s obzirom na posledice ukrajinske krize koja je pogodila celu Evropu, neophodan rebalans gradskog budžeta - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Đurđev je istakao da je u proteklih deset godina budžet Novog Sada udvostručen, da su realizovani brojni infrastrukturni projekti poput uređivanja gradskog trga, izgradnje mostova i saobraćajnica i da je kruna svega bilo proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture.

- Trenutno se u Novom Sadu realizuje preko 400 projekata. Neki od njih su ekološkog karaktera, pa je one koji bezočno napadaju Vučević sramota da mu i dalje lažno prigovaraju za izostanak ekološke politike. Napadali su ga i zbog toga što je Srbin rodoljub, koji poštuje tuđe, ali ne pristaje da se svrsta u kolonu onih koji Srbe proglašavaju za genocidan narod. Sada je na red došla priča o lošem upravljanju gradskim budžetom, a kada i to padne u vodu, šta će biti sledeće - izmišljene afere i napadi na porodicu - pita se Đurđev.

Predsednik Srpske lige podseća da su nedavno Vučević i njegova porodica bili predmet gnusnih anonimnih napada.

- Zar onima koji pišu neistinite tekstove o gradonačelniku Novog Sada nije jasno da njima podstiču razne devijantne ličnosti da napadaju, pa čak i životno ugrožavaju Vučevića - zaključio je Đurđev.

#Aleksandar Đurđev