AKTUELNO

Besramne laži Bore Novakovića neće zaustaviti razvoj Novog Sada, izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

"Srpska liga najoštrije osuđuje napade Bore Novakovića na gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića vezane za gradnju pristupnih saobraćajnica i novog mosta na Dunavu. Kada Bora Novaković osuđuje izgradnju novog mosta preko Dunava, i pri tome širi negativnu propagandu prema NR Kini, onda je apsulutno svima jasno da gradonačelnik Miloš Vučević i gradska vlast rade dobru stvar za Grad Novi Sad", rekao je Đurđev, i dodao:

Pre svega radi se o više idejnih rešenja, koji uključujebudući četvrti most preko Dunava - obilaznicu oko Novog Sada, a sve uz pomoć naših kineskih partnera iz CRBC, firme kojoj je povereno izvršenje ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta.

"Ovakvim projektima Novi Sad će dobiti još lepši izled, biće prosperitetniji i omogućiće brži protok robe, kapitala i usluga, što je od nemerljivog značaja sa svakog graćanina Novog Sada", kaže Đurđev.

Dodaje da, kada je reč o korupciji Bora Novaković islustuje najbolji primer, jer je je prvostepeno osuđen na 3,5 godine zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope, ali nažalost kaznu nije odslužio jer sudstvo i pravda i dalje trpe posledice sudskih reformi iz vremena kada je žuta vlast unazađivala Srbiju.

"Očigledno Vuku Jeremiću, Bori Novakoviću i ostalima iz Narodne stranke koji su dok su rukovodili Novim Sadom planirali da izgrade džamiju u Limanskom parku, u vreme kada su postavili spomenik Uzeiru Hadžibeijliu na Beogradskom keju u Novom Sadu i raznorazne žute egzibicije kojima su unazadili Srbiju smeta kada se nešto u Novom Sadu dobro uradi i kada se gradonačelnik Vučević angažuje da obezbedi bolje uslove za život svih Novosađana, i kada radi na celokupnom ekonomskom, društvenom, kulturnom i sportskom razvoju grada. Srpska liga u potpunosti podržava gradonačelnika Miloša Vučevića u izgradnji novog mosta nakon koga će sremska strana grada doživeti potpuni preobražaj, ali takođe i poručuje da ćemo uvek biti u odbrani prijateljstva između Srbije i Kine", rekao je Đurđev.

Autor:

#Aleksandar Đurđev