AKTUELNO

Pozorišni trg u Novom Sadu je posle toliko godina konačno sređen i predstavlja samo jedan od realizovanih projekata gradonačelnika Miloša Vučevića koji je od Novog Sada za deset godina napravio regionalno gradilište - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Komentarišući optužbe opozicionog medija Direktno.rs da su na pomenutom trgu postavljene ploče sa gramatički nepravilnim natpisom na engleskom, Đurđev objašnjava da je reč o probnim i privremenim pločama, da se u toj fazi nije smelo rizikovati sa testiranjem originalnog proizvoda koji je, kao što će građani Novog Sada moći da vide, vrhunskog kvaliteta u tehničkom, gramatičkom i estetskom smislu.

Miloš Vučević je najbolji gradonačelnik Novog Sada u poslednjih 30 godina jer će samo u 2022. godini Novi Sad biti mesto realizacije čak 400 projekata, jer će Novosađani dobiti četvrti most, jer će grad imati rekordan budžet od 35,8 milijardi dinara. Za razliku od njegovih navodnih demokratskih prethodnika, Vučević nema iza sebe niti jednu malverzaciju, već građane koji mu daju podršku na izborima jer je gradski budžet povećao za 120%, jer građani imaju veće plate i stabilne i efikasne gradske usluge.

Predsednik Srpske lige napominje da napadi na Vučevića nikada i nisu bili ekonomske ili urbanističke, već isključivo politikantske prirode.

-Pogledajte samo ko napada gradonačelnika - oni kojima smeta što on ne želi da prizna tzv. genocid u Srebrenici, oni kojima smetaju srpske trobojke po ulicama grada, oni koji se zalažu za priznanje tzv. vojvođanske nacije i koji bi na prvi mig svojih patrona sa zapada pristali da zarad šake vlasti rade na otcepljenju Vojvodine. Budimo krajnje iskreni, pored ekonomskih rezultata koje je grad postigao, smeta im to što je Vučević udahnuo duh nacionalnog ponosa i jedinstva Srpskoj Atini, što je Vojvodina danas Severna Srbija u pravom smislu te sintagme - zaključio je Đurđev.