AKTUELNO

Ono što sigurno znamo jeste da se u Ukrajini dešava bombardovanje vojnih instalacija, za sve ostale natpise u medijima moramo biti oprazni, rekao je za PINK politički analitičar Branko Radun.

Komentarišući najnovije događaje u Ukrajini, gde je od jutros počelo bombardovanje nekoliko ukrajinskih gradova, Radun je rekao da treba biti oprezan kada se priča o istom, jer, dodaje, tek će se u toku dana videti šta se tamo zapravo dešava.

- Videćemo šta je od svih informacija koje dolaze tačno. Ono što je sigurno, vojni konflikt se dešava, ono čega smo se svi pribojavali – rekao je Radun.

Kako kaže, zanimljive su američke reakcije, koje su do sada bile umerene i blage, a sada, dodaje, vidimo da su burno reagovali.

- Ovo što Rusi priznaju i kažu, jeste da se dešava bombardovanje vojnih instalacija u Ukrajini – rekao je Radun.

Kaže da je bitno da se pokuša shvatiti šta je cilj sukoba i sa jedne i sa druge strane.

- Ukrajina želi da zauzme taj deo istočne Ukrajine koji ne kontroliše od 2014, kao i Krim koji je pripojen Rusiji. Sa druge strane, Putin kaže da je njegov cilj da se Ukrajina demilitarizuje – rekao je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Veljko Nestorović sa portala Kosovo-online kaže da je Putin pozvao Ukrajinu da odloži oružje.

- U interesu Srbije je da se ovaj konflikt što pre završi, jer će naša zemlja biti pod velikim pritiskom sa svih strana – rekao je Nestorović.

Kako kaže Radun, sigurno da će se od Srbije tražiti da se svrsta na neku stranu.

Autor:

#Novo jutro