AKTUELNO

Milo Đukanović želi da pošalje poruku svom poljuljanom biračkom telu, kako bi ih makar malo osnažio i kako bi videli kako oni imaju saveznika u Hrvatskoj, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Andrija Mandić, komentarišući susret, kao i poruke od strane Zorana Milanovića i Mila Đukanovića, koje su došle juče iz Zagreba.

Mandić je rekao da Đukanović nastavlja tamo gde je nekada stao crnogorski ustaša Sekula Drljević.

„I on je Zagreb prepoznao kao uporištnu tačku sa koje je želeo da deluje kako bi Crnogorce preveo u crvene Hrvate, kako bi Crna Gora bila crvena Hrvatska, kao i drugih istorijskih gluposti koje je pre Drugog svetskog rata plasirala grupa okupljena oko par ljudi iz Crne Gore, a koji su snažno podržani iz Zagreba“, rekao je Mandić.

Kako kaže, te laži su godinama razbijane, ali se to itekako pokazalo u politici kao pogodan alat za delovanje protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na svim prostorima, a posebno, kako dodaje u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

„Pokazalo se kao dobra odskočna daska za napad na Srbiju i Beograd. Uloženo je puno napora u poslednjih 20 godina, kako bi se na Srbiju izvršio pritisak, jer je najveća na Balkanu, i da se ona stavi pod kontrolu, i to ne samo lokalnih igrača, već oni rade tu stvar za velike međunarodne centre koji bi želeli da uz pomoć Srbije upravljaju njihovim interesima“, rekao je Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Milo želi da pošalje poruku svom poljuljanom biračkom telu, kako bi ih malo osnažio i kako bi videli kako oni imaju saveznika.

Takođe, dodaje da, to što se sastanak odigrao baš na dan kada Srbi proslavljaju svoj praznik, predstavlja poruku kako oni ne žele nikakvo jedinstvo srpskog naroda, kao i da je svako pominjanje jedinstva srpskog naroda nije poželjno za njih.

„Mislim da smo mi kao narod definisali ciljeve koji su u skladu sa međunarodnim standardima, da su granice između srpksog naroda ukinute u našim glavama. Mi smo poslali poruku da smo istorijski utemeljen i ozbiljan narod koji želi da ostane i opstane na prostorima koje nam je Bog dao“, rekao je Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Zoran Milosavljević sa Insituta za političke studije rekao je da su oni toliko „jaki“ da su morali da se sastanu da bi „opalili“ po Srbiji.

„Oni su i do sada to sve radili, još od 1948. postojao je isti mehanizam. Usitanjavanje država kako bi mogli da se napadaju i unište“, rekao je Milosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje prof. dr Stevica Deđanski, rekao je da, sve ovo što se dešava u regionu predstavlja ozbiljne frustracije.

„Postoje dva razloga. Oni su prošlost, čak i njihovi glasači to vide. Imaju dve frustracije, 20 godina su ulagali u anti-srpstvo, ima puno stvari koje smo doživeli od njih. Kada smo imali i jednu normalnu izjavu od Milanovića“, pitao je Deđanski.

Autor:

#Novo jutro