AKTUELNO

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK da smo svedoci do sada najveće krize u kojoj se nalazi Vlada Crne Gore, a koju je otvorio sam premijer.

“Mi smo bez ikakvih dodatnih informacija od strane premijera, iz medija saznali za to. Skupština je trebala sa najmanje 41 glasom da potvrdi razrešenje ministra pravde. Odlučili smo da nećemo podržati razrešenje ministra Leposavića”, rekao je Mandić.

Kako kaže, jedino je stranka Dritana Abazovića oglasila da će podržati tu ideju, ali to je, dodaje u suštini tri poslanika.

Dodaje da je ovo najveća politička kriza od izbora vlade, on je dodaje, postupio suprotno politici koju je vodio na proteklim izborima.

“Politika optuživanja srpskog naroda i toga da je Republika Srpska nastala na genocidu, pridružila se hajci na naš narod i za nas je neprihvatljiva. Borićemo se svim demokratskim sredstvima da im to ne prođe”, rekao je Mandić.

Dodaje da se ovde radi o nečemu veoma opasnom, i ističe da neko u Vladi Crne Gore želi da sačuva sve tekovine pogubne tekovine prethodnog režima, a to je, kako kaže, antisrpska propaganda.

Foto: TV Pink Printscreen

Istoričar Saša Adamović rekao je da je ovo što je uradio Krivokapić auto-gol sopstvenoj vladi i timu.

“Uveo je Crnu Goru u ozbiljnu političku krizu. Predsednik Vlade, s ozbzirom da je novo lice u politici, pokazuje se da je amater bez ozbiljnog iskustva i pokazuje tendencije koje ozbiljan političar ne bi nikada uradio”, rekao je Adamović.

Kako kaže, očito je sklon da popušta pritiscima, kojih uvek ima kada se bavite politikom.

“Krikokapić je sebi dozvolio i druge gafove kada se pravdao i izvinjavao zbog toga što je čestitao praznik Republici Srpskoj. Vrhunac njegovih amaterskih političkih gafova jeste ovo što je sada uradio, pokušajući da izbaci jednog od najiskusnijih političara i izazvavši političku krizu”, rekao je Adamović.

Foto: TV Pink Printscreen

Vlade Radulović, vojni analitičar, rekao je da se potvrđuje teza koju su mnogi i do sada imali, a to je, kako kaže, da je bilo previse rano za radovanje i datreba sačekati da se vidi kako će sve funkcionisati.

“Bila mi je neprirodna ta atmosfera. Režim Mila Đukanovića je i dalje najjača stranka tamo”, rekao je Radulović.

On je pružio podršku Vladimiru Leposaviću, za koga kaže da apsolutno zaslužuje mesto na kome se nalazi.

#Andrija Mandić

#Saša Adamović

#Vlade Radulović