AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je za Pink govorio o predstojećem ustoličenju Mitropolita Joanikija, dodajući da od komita ne preti nikakva opasnost, podvlačeći da su na čelu organizacije Milo Đukanović i Demokratska partija socijalista koji ne žele javno da se eksponiraju.

- Niko nije prijavio skup u skladu sa zakonom. Vi pet dana pre održavanja skupa morate da prijavite skup, a to niko nije uradio. Demokratska partija socijalista i Milo to nisu uradili, zbog nedostatka hrabrosti, zbog svega što može da se dogodi i jer znaju da nemaju podršku - kaže Mandić.

Mandić je dodao da je u toku njegovog uključenja u program, sednica, gde će Milan Knežević upravo potencirati pomenutu temu.

- Mi nismo mogli održati ni jedan prijavljeni skup, niti smo mogli da protestujemo dok se ne prijavimo. U ovom slučaju, kada treba da se preuzme odgovornost, Milo ne sme - priča Mandić.

- Navijaću za Nacionalnu bezbednost, mi ćemo tražiti da skup ne postoji, jer nije prijavljen, da se životi ljudi ne bi rizikovali - dodaje Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost ističe da poražene snage na čelu sa Đukanovićem pokušavaju da zaustave točak istorije, a ono što je neminovno jeste silazak sa vlasti nakon 30 godina.

- Ta vlast je postala autokrativna, Crna Gora je bila jedina država koja nije menjala vlast, gde je jedan čovek imao svoju privatnu državu - kaže Kajtez.

On dodaje da počinje teško, mukotrpno i nedovoljno efikasno, gde nova vlast i država počinje da se obračunava sa višedecenijskim kriminalom, gde se Milo oseća loše u sopstvenim cipelama, igrajući se kartom nacionalizma, sa elementima šovinizma.

- Crnogorcima su odjednom najbliži bratski narod - Srbi, najveći problem - priča Kajtez.

Foto: TV Pink Printscreen

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan dodaje da u crnogorskoj policiji nije izvršena selekcija, niti trijaža, gde bi se pročistila policija koja je u vezi sa kriminalom.

- I kada je u pitanju ovaj kokain, oni, ako su hteli dobru akciju, oni su morali da izuzmu deo policije i carine, jer su neki u direktnom dodiru sa kriminalcima - otkriva Karan.

Kako ističe, za svaki kontigent kokaina koji je pronađen u Crnoj Gori se i dalje ne zna ni ko ga je dostavio, ni kome je upućen.

Autor:

#Andrija Mandić

#Ilija Kajtez

#Ljuban Karan

#Milo Đukanović

#ustoličenje