AKTUELNO

Nije mi jasan potez Zdravka Krivokapića, koji je obećao da će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, došao u Beograd, a potom odustao od toga, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta.

“I to sve zbog mišljenja nekog od koalicionih partnera koji je posumnjao da li je to dobar potez”, rekao je Mandić.

Kako kaže, do tog dolaska u Patrijaršiju promenjeno je tri do četiri stava.

“Temeljni ugovor je trebalo da se potpiše te noći u Patrijaršiji i ja sumnjam da će to sada biti moguće”, rekao je Mandić.

Dodaje da će ljudi iz Vlade tražiti neku drugu verziju.

Foto: TV Pink Printscreen

“Verovatno će tražiti razlog da nevladina organizacija, koju zovu crnogorska pravoslavna crkva egzistira pored SPC u CG”, rekao je Mandić.

Kako kaže, u tom cilju su imali više aktivnosti.

“Mi smo veličanstvenim litijama probudili narodni duh, i donese pobeda nad bezbožnom politikom usmerenom protiv naše crkve. I sada kada smo tom čoveku dali prostor i priliku da završi taj posao, on je tu priliku prokockao”, rekao je Mandić, i dodao da sumnja da će on to ikada potpisati.

Mandić je rekao da ne vidi nijedan razlog zašto bi premijer Zdravko Krivokapić dozvolio da potpredsednik vlade Dritan Abazović šalje vojnike na Kosovo i Metohiju i predstavnika na obeležavanje akcije Oluja kada je URA u manjini u aktuelnoj vlasti.

Za srpski narod je ponižavajuće i ako je Krivokapić odbio da potiše Temeljni ugovor zato što mu je Abazović rekao da potpisivanje treba odložiti.

"To je poniženje za srpski narod u Crnoj Gori ako je to Krivokapić koristio kao izgovor za nepotpisivanje ugovora sa SPC. On uopšte ne razmišlja o reakciji DF-a. Imate situaciju gde čovek ima tri mandata i može da dobije sve što traži", rekao je Mandić.

On je, međutim, dodao da nije krivica na Abazoviću.

"Krive su međunarodne adrese koje su Krivokapiću i preporučile da formira vladu bez DF-a", rekao je Mandić uveren da Krivokapić, iako je obećao, neće potpisati Temeljni ugovor, bar ne u predloženom obliku.

Autor:

#Andrija Mandić