AKTUELNO

Opozicija ni na koji način sebe ne predstavlja narodu i biračima, a snižavanje cenzusa na tri odsto doprineće većem stepenu demokratičnosti u Srbiji, rekli su sagovornici TV Pink.

Ksenija Vučić, novinarka Pinka, rekla je kako je saglasna sa tvrdnjom da ni smanjeni cenzus od tri odsto nije dostižan za opoziciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Deo opozicije se protivi svemu. Zapravo oni traže dobar izgovor da se ne pojave na tim izborima, i da njihov bojkot uspe. Ja mislim da je ovo pravi način da se postigne veći stepen demokratije, da što više stranaka uđe u parlament - rekla je Vučić.

Ona je objasnila kako smanjenje izbornog cenzusa ide na štetu samo najvećoj stranci i da je to opšte poznato.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je ona rekla govoreći o opoziciji ''licemerje je karakteristika svih onih koji se nalaze na drugoj stani''.

- I ono što je dobro nije dobro u njihovih očima, ono što je potrebno, nije potrebno - upozorila je Vučić osvrćući se na afere koje se povezuju sa delatnostima opozicije.

Slobodan Samardžija, bivši dopisnik dnevnog lista "Politika" iz Moskve, rekao je, govoreći o spuštanju izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, kako misli da bi o ovom pitanju trebalo da odlučuju birači.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja nisam naklonjen tom delu opozicije koji je rešio da bojkotuje stvari. Milsim da je to čisto gubljenje vremena, jer ako vi ni na koji način sebe ne predstavljate svetu, odnosno narodu i biračima, kako očekujete da vam se neko prikloni - rekao je Samardžija i dodao da taj deo opozicije poziva na bojkot izbora.

On se osvrnuo i na međunarodnu politiku rekavši kako će novoizabrani premeijer Rusije uticati na promenjeni tok međunarodnih odnosa.

- Izbori u Americi će da se dešavaju u novembru mesecu. Na ovaj način Putin je sebi praktično dao prostor da do američkih izbora sredi sve što je potrebno u Rusiji da bi Rusija mogla da funkcioniše kako treba ako se u Americi desi nešto što nije predviđeno - objasnio je Samardžija.

#Ksenija Vučić

#Novo jutro

#Slobodan Samardžija

'