AKTUELNO

Potpredsednik Narodne skupštine dr Vladimir Marinković istakao je da pravoslavnu veru treba čuvati i sačuvati.

- Ovo što se događa kod nas u regionu, još jedan od niza izazova koje Srbija ima u proteklih, ne samo decenijama već u celokupnoj istoriji - ocenio je Marinković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, smatra da ćemo i ovaj izazov koji imamo, koji naš narod ima tamo, i kao vernici i kao pripadnici srpskog naroda, uspešno prevazići.

- Najbitnije je da kažemo, što i predsednik Aleksandar Vučić kaže, da budemo mudri, da konačno srpski narod i SPC treba da dišu kao jedno, zato što i ova vlada, i predsednik Vučić i srpski narod u regionu treba da imaju samo jedan jedini interes i prioritet, a to je interes Srba i srpskog naroda. Treba da sačuvamo religijsku baštinu, svoje pismo, svoju tradiciju i identitet - rekao je Marinković.

Kako ističe, Vučić je okupio i uspeo da ujedini srpski narod i postao lider srpskog naroda gde god se on nalazio.

-U ovim turbulentnim vremenima, uspeva da izvede naš narod i da upravlja njim nanačin koji podrazumeva mir - naglasio je Marinković.

Predsednik Vučić svojom mudrom politikom i strategijom, kaže Marinković, uspeva da Srbija ekonomski jača, da vojno i geopolitički jača i što je najbitnije da modernizuje Srbiju da srpski narod i građani republike Srbije bolje i kvalitetnije žive, ali da Srbi gde god živeli budu zaštićeni i pored njih SPC.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković ocenio je da je Srbija ključna zemlja u regionu i ključna zemlja koja generiše stabilnost i ekonomski napredak, ne samo nas nego i ostalih država.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrćući se na potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode u Crnu Goru, on naglašava da svaki pokušaj da se Srbija pokaže kao remetilački faktor ovim potezom je anuliran.

- Mislim da je ovo prethodno jutro kada je predsednik primio mališane iz mesta koji su nekada bili Srpska krajna poruka da ćemo brinuti o svakom Srbinu koji se nalazi van granica naše zemlje- rekao je Čučković.

Komentarišući aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, Čučković je ocenio da se tamo "desio narod".

-Ljudi koji su glasali za DPS stali uz SPC i podigli se protiv ove nepravde - zaključio je Čučković.

#Miroslav Čučković

#Vladimir Marinković

'