AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je sinoć multimedijalnu izložbu "Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko“, a potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, istakao je da je Srbija sada premrežena dobrim i kvalitetnim auto-putevima.

-Kako je i ministarka Zorana Mihajlović najavila imamo u opticaju izgradnju auto-puteva novih u nekoliko narednih godina. Moravski koridor, auto-put Miloš Veliki - to su velike infrastrukturne stvari i infrastrukturni projekti koji će drastično uticati na rast ekonomije, turizma...- smatra Marinković.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ono što je najbitnije za naše građane, prvenstveno je to da mogu da stižu sa jedne tačke na drugu, da se brže povezuju, da ekonomija možeda cveta, da može da se,razvija, da investitori mogu da ulažu ne samo u Beograd, već i u druge delove Srbije - kaže on i dodaje da kada imate auto-puteve, infrastrukturu, investitori se mnogo lakše opredeljuju da investiraju, nije im bitno da li je to 20 ili 30 kilometara daleko kada tu razdaljinu mogu da pređu za 15-20 minuta.

Urednik političke rubrike u dnevnom listu Alo Veljko Nestorović ističe da je najbitnije što će svi ti auto-putevi ostati i za 50, i za 100 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

-To su projekti od kojih ćemo svi imati benefit i ekonomija će biti u porastu - ističe Nestorović za Pink.

Kako kaže, cela Srbija će se povezati auto-putevima, a ne smemo i da zaboravimo,,kako naglašava, da će se smanjiti i broj saobraćajnoih nesreća.

#Novo jutro

#auto-putevi

#infrastruktura

#izgradnja

'