AKTUELNO

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je danas da je Marinika Tepić ispričala "prežvakanu priču" i da su optužbe na račun državnog vrha besmislica i laž, navodeći da je izvesni Slobodan Tešić, koga ona pominje, trgovao oružjem u vreme Dragana Đilasa.

Orlić je konferenciju za novinare Marinike Tepić nazvao "još jednom cirkuskom predstavom" u Domu Narodne skupštine na kojoj je, kaže, iznela gomilu besmislica iz Tabloida Milovana Brkića.

- Pominju izvesnog Tešića, a zaboravljaju da napomenu da je taj čovek trgovao oružjem u vreme dok su Đilas i Marinika Tepić bili na vlasti, da je u njihovo vreme dospeo na crnu listu UN. To se desilo 2003.godine, pa je onda 10 godina proveo na tim crnim listama, a onda u međuvremenu pod njihovim režimom trgovao oružjem - rekao je Orlić novinarima u parlamentu.

Funkcioner SNS kaže da nije novost da je "Aleksandar Vučić Tešićevoj firmi, ali i drugim firmama, uskraćivao saglasnost za izvoz naoružanja u svakoj prilici kada je to bilo u suprotnosti sa međunarodnim standardima".

"U ovoj priči odgovornosti države i njenih organa nema i ne postoje načini da bilo ko to imputira besmislenim pričama koje su bajate po 10, 15 i 20 godina. Oni samo traže da 'udaraju u novu šerpu', a nisu ništa rekli", ocenio je Orlić.

On je rekao da javnost očekuje odgovore šta se dešava sa pokušajem fabrikovanja afere "Jovanjica" i šta se dešava sa "silnim lažima koje su izgovorili Miroslav Aleksić, Vuk Jeremić i ostali na račun Aleksandra Vučića i članova njegove porodice".

"Kada ćemo mi videti jedan jedini dokaz kojim mogu da budu potkrepljene njihove laži", pitao je Orlić.

Orlić je pitao i tužilaštvo gde je odgovornost za Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Marka Bastaća i Miroslava Aleksića protiv kojih su već podnete krivične prijave.

#Dragan Đilas

#Marinika Tepić

#Vladimir Orlić

'