AKTUELNO

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da o navodnoj neregularnoj medijskoj atmosferi na izborima za predsednika Srbije govore oni poslanici koji su u ulozi "izvršilaca prljavih poslova Vuka Tadićevog Jeremića".

Reagujući na navode predsednika Dveri Boška Obradovića i poslaničke grupe "Nova Srbije - za spas Srbije", Orlić je novinarima u parlamentu rekao da je Jeremić poslao svoje izvršioce iz Dveri u vidu političke starlete Boška Obradovića i poslanika iz poslaničke grupe "Za spas Nove Srbije", koje je za novac kupio da ponovo pričaju više puta ponovljene prazne priče i promašene teme. Orlić kaže da time zapravo Jeremić pokušava da zabašuri utisak i gorak ukus skandala koji je izazvao nakon što je preko svog predstavnika ibornog štaba saopštio stav da je u Sreberenici izvršen genocid i da je za to kriva Srbija.

Kako je naveo, danas je poslao Obradovića i poslanike iz grupe "Za spas Nove Srbije" da pričaju da slobodne volje i demokratije, te da pričaju sve što spada u pripremne radove za destabilizaciju u zemlji na kojoj zajednički rade i kojoj se nadaju. "Bilo bi dobro da sledeći put Vuk Tadićev Jeremić, kad već ljude plaća, nađe nekoga ko je u stanju da mu za dobijeni novac bar malo odradi posao", rekao je Orlić.

Poslanička grupa "Nova Srbija za spas Srbije" kritikovala je odnos vlasti prema odluci administracije u Pristini da prisvoji svu imovinu Srbije na KiM, a kao i predsednik Dveri Boško Obradović, poslanici te grupe govorili su o medijskoj zastupljenosti predsedničkih kandidata.

Prema Orlićevim rečima, Jeremić je ovih dana ponovo aktivan jer je pozvao člana svog izbornog tima da preko društvenih mreža otvoreno poziva "na linč onih apelaša koji podržavaju drugog dosovskog kandidata" Sašu Jankovića. Navodeći da su Obradović i poslanici iz grupe "Nova Srbija - Za spas Srbije" iznosili podatke o zastupljenosti kandidata u medijima koje su tobože sami izmerili, Orlić se pozvao na relevantne podatke nezavisnih istraživača koji već postoje.

Tako je naveo da je Ipsos u prvom kvartalu 2016. kada je bila i izborna kampanja predstavio podatke da je u dnevnoj štampi u tom periodu bilo dva puta više negativnih sadržaja o Aleksandru Vučiću u odnosu na pozitivne, a da tri od sedam štampanih medija nijednu pozitivnu reč nije napisalo o Vučiću.

Naveo je i da su po tom istraživanju pođednako bili zastupljeni i vlast i opozicija. Kada je reč o nedeljnicima, Orlić je rekao da u prvom kvartalu 2016. nijedan nedeljnik nije napisao pozitivan tekst o Vučiću već su bili ekstremno kritični, a neki čak i radikalno kritični prema njemu.

#SNS

'