AKTUELNO

Srpska Desnica postaje sve prisutniji i značajniji politički faktor na srpskoj društvenoj sceni.

Opoziciona, ali nacionalna i suverenistički orijentisana Srpska Desnica, pod vođstvom harizmatičnog i mladog lidera Miše Vacića okuplja u svojim redovima mnogobrojne nacionalne, veteranske, humanitarne i državotvorne pokrete kao i istaknute pojedince koji su se pozitivno istakli u svojim sredinama i oblastima života i rada.

Danas je na funkciju potpredsednika Političkog saveta Srpske Desnice i predsednika Mačvanskog okruga Srpske Desnice izabran ugledni intelektualac Miroslav Radovanović iz Loznice.

Foto: Srpska Desnica

Gospodin Radovanović magistrirao je 1985. godine književno – istorijske nauke na sarajevskom Univerzitetu. Mr Miroslav Radovanović iza sebe ima 88 naučnih radova objavljivanih u eminentnim stručnim časopisima kao i 4 publikovane knjige. Kao cenjeni stručnjak u svojoj delatnosti, Miroslav Radovanović ima i sjajnu višedecenijsku karijeru nacionalnog rada.

U periodu 1991/1992. godine bio je zamenik ministra za obrazovanje i sport tadašnje Republike Bosne i Hercegovine, a narodni poslanik bio je u sazivima Skupštine Republike Srpske 1996/97. godine i 1998/2000. godine. Miroslav Radovanović bio je i predsednik SRS za Republiku Srpsku tokom 1998/2000. godine.

Srpska Desnica dobila je još jednog ispravnog čoveka i rodoljuba u svojim redovima. Uvereni smo da će Miroslav Radovanović svojim znanjem i zalaganjem doprineti još većoj popularizaciji Srpske Desnice i opravdati ukazano poverenje.

#Politika

#Srpska Desnica

'