AKTUELNO

U medijima dominira događaj koji se tiče Srbije i naše borbe za rešenje kosovskog problema, a to je jučerašnje 74. zasedanje Generlane skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku sa koje se predsednik Aleksandar Vučić obratio. Najvažniji igrači na političkoj, vojnoj i ekonomskoj sceni su se našli na srpskoj strani,

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike Večernjih novosti, rekao je da silovanje međunarodnog prava nije dozvoljeno, i da mimo međunarodnog prava ništa neće moći da prođe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Gospodin Lavrov je preneo poruku predsednika Putina u kojoj se vidi da bez Rusa očigledno neće biti nikakvog dogovora. Jasna je stvar, da bez obzira koliko se Kosovo i njihovi prijatelji upirali da tvrde da su oni država i da su međunarodno priznati, ali je realno stanje da oni nemaju status u Ujedinjenim nacijama – rekao je Stojaković i dodao da blokada takozvanog Kosova nije samo sa ruske strane, nego i sa kineske, te i da su u pitanju civilizacijske tekovine.

Kako je on rekao Ujedinjene nacije su se vratile na svetsku scenu. Objasnio je da je došlo do promene geopolitičkih uslova, te i da je polirički uticaj Kine i Rusije je sve snažniji u svetu:

- Mislim da postoji, na kraju krajeve, jedna ogorman strah od ekonomske snage Kine, takođe od vojne i energetske snage Rusije – objasnio je Stojaković i dodao da to nama ide na ruku.

A Vlade Radulović, vojno-politički komentator, u svetlu jučerašnjih događaja osvrnuo se na smrt bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka i rekao da je on bio taj koji je pokrenuo antisrpsku histeriju u Francuskoj onog momneta kada je preuzeo predsedničku fotelju od Fransoa Miterana koji je blagonaklono gledao na Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- S jedne strane činjenica jeste da ako se pokušava naći neka vrsta kompromisa i presecanja tog kosovskog čvora, a ne uzimajući u obzir kako bi se to odrazilo na Srbiju, taj kompromis bi pre svega bio orkestriran od strane SAD jer su one još uvek te koje imaju snagu da rukovode kosovskim procesom – naglasio je Radulović.

Kako je objasnio koncept NATO pakta je da modernije, finansijski jače i koje su vojno jače određene vrste naoružanja koje su dve ili tri generacuje ispod njihovog proslede svojim mlađim članicama, koje su siromašnije.

Pročitajte još: VUČIĆ NAKON GOVORA U UN: Dve afričke zemlje najavile preispitivanje odluke o KiM VUČIĆ SA GOVORNICE UN U NJUJORKU PRED 200 SVETSKIH LIDERA: Rešenje KiM mora da bude takvo da niko ne dobije sve, ali da svako dobije dovoljno! Balkan - balkanskim zemljama, živela Srbija!

#Kina

#Politika

#Rusija

'