AKTUELNO

Protest taksista je okončan, posle dvanaest dana blokade centra Beograda. Razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i jedna molba zaustavili blokadu.

Aleksandar Bjelić predsednik saveza auto-taksi udruženja Srbije kaže da je tokom sastanka u Predsedništvu država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, a predsednik Aleksandar Vučić obećava subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

Bjelić je za TV Pink rekao da se nada da Beograđani razumeju potrenu taksista da se izbore za, kako je rekao, svoju pravdu.

- Predsednik države je shvatio gde je problem, i pozvao je sve svoje saradnike da pokupaju da reše problem. Kada je sve iskristalisano, došli smo na razgovor sa njima. Dogovorili smo se da će dražva da preuzme sve ono što je zakonom predviđeno. To je i da neće da dozvoli nelegalan prevoz putnika – kazao je Bjelić. Kako je dodao, na svakih deset dana gledaće se šta je urađeno.

- Proveravaće se da li se sve obavlja po zakonu. Aplikacija je takođe problem, jer to privredno društvo koje posluje po aplikaciji nije registrovano za obavljanje prevoza putnika u drumskom saobraćaju – dodao je.

Kako je naglasio u budućnosti očekuje da će taksi udruženja i država da imaju bolju saradnju koja će da se odrazi na kvalitetniju uslugu.

Foto: TvPink Printscreen

- Obavezali smo se da ćemo da imamo strpljenja. Sve što bude bilo do nas, a njima može da pomogne, mi ćemo da učestvujemo. Ideja predsednika je da se kvalitet usluga podigne. Naravno da taksisti moraju da menjaju sliku o sebi i to ćemo da radimo – dodao je.

Bjelić je rekao da će i taksisti da promene neke stvari u svom dosadašnjem radu počev od načina oblačenja, obraćanja klijentu, i načina naplate.

Kako je objasnio, plan je da se u svako vozilo uvedu kamere koje će pratiti dešavanja u automobile. Takođe, sa državom je dogovor da se uvede GPS sistem, koji će je moći da prati kretanje vozila.

- Svaki taksi vozač će imati aparat i moći će da izda račun klijentu. Svi taksti će moći u roku od tri godine da zamene svoj vozni park i uvedu kvalitetnija vozila – objasnio je on.

- Od 5. Novembra svi oni koji ne izmire obaveze prema državi izgubiće pravo da se bave ovim poslom – dodao je on.

#Taksi

'