AKTUELNO

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

- Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije - napisao je na Instagramu predsednik Srbije.

On je zamolio, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

- I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je Vučić.

Ovim povodom oglasio se i Pompeo na svom tviter nalovu. On je rekao da će normalizacija odnosa sa Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice -  naveo je Pompeo.

- Produktivan ručak sa predsednikom Srbije o dijalogu Kosova i Srbije i pridruživanju Srbije u EU. Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i prosperitet za Srbiju – napisao je on.

#Aleksandar Vučić

'