AKTUELNO

Još od raspada Jugoslavije svuda imate lažiranje istorije, u cilju oduzimanja prava na teritoriju i tekovine, naročito Srbima, smatra politikolog dr Jelena Vukoičić.

-Ono što albanski političari hoće da urade na Kosovu je da potiru tragove postojanja srpskog naroda na toj teritoriji - rekla je ona komentarišući to što je ideja albanskih političara da srpske svetinje na Kosovu pretvore u albanske pravoslavne ili u neke katoličke crkve.

Glavni o odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" Duško Vukajlović kaže da je bio na jednom forumu koji je finansirala EU i naglasio je da je tamo upoznao Albance sa kojima se može debatovati o istoriji, ali da je njihova omladina ubeđena da su naše svetinje u stvari njihove i da su njih Albanci sagradili.

Foto: TvPink Printscreen

-Veća opasnost je da pravoslavno nasleđe na Kosovo pretvore u Albansko. Svi ti mladi Albanci su ubeđeni da je to albansk, da su gardili Albanci, na žalost oni veruju u to - kaže on.

Vukajlović, komentarišući natpise u novinama koji su preneli nemački ‘Bild’ u kom stoji da je Edi Rama narko mafijaš, kaže da ovo nije iznenađenje, jer je jedan od albanskih političara pre dve godine izneo dokaze protiv Rame govoreći da on stoji iza uzgajanja kanabisa i trgovine sa sicijlijanskom mafijom i da taj novac koristi za kupovinu izbora.

Foto: TvPink Printscreen

- Takođe, teško je ubaciti bilo koga u albansku mafiju, jer su plemenski, odnosno rodbinski povezani. Svi se manje više znaju, oni drže tržište od Londona do Praga, jer je njihova mafija jaka - dodaje on.

Vukoičić napominje da je Albanija najveći izvoznik na svetu marihuane, a što se tiče njihove narko-mafije, ona, naglašva, drži 70- 80 procenata tržišta heroina u Zapadnoj Evropi.

-Dok je besneo rat u Siriji, imali smo podatak da procentualno, prema broju stanovnika najviše ljudi emigrira iz Sirije i sa Kosova, na kojem nema rata. Kosovo je u samom vrhu po broju boraca iz redova ID - napominje Vukoičić.

Kako kaže,  sada se veliki broj njih vratio, tako da možemo samo da pretpostavimo šta se tamo dešava.

-To niko ne kontroliše, jer se na Kosovu na vlasti nalaze zločinci, teroristi i kriminalci, pa se tamo trguje organima, drogom ljudima.. To je nešto što se manje-više normalno dešava i toleriše na KiM - ističe ona.

Podseća, da oni žive od kriminala, jer nemaju investicije, niti privredu.

-Oni su uspeli da marginalizuju te kriminalne grupe, koje su imale primat decenijama u Zapadnoj Evropi. Albanska mafija je jako brutalna, što je bio jedan od razloga da se nametnu i da preuzmu tržište teške droge i prostitucije. I time se finansiralo i i dalje se finansira  lobiranje na zapadu u svrhu zaduživanja pravno političkog suvereniteta lažne države Kosovo - zaključuje ona.

#Duško Vukajlović

#Jelena Vukoičić

'