AKTUELNO

Dr Jelena Vukoičić, politikolog, izjavila je da Srbija poslednjih godina obnavlja svoju vojsku, koja je sistematski uništavana nakon 5. oktobra.

- Ono što je jako dobro i neophodno, a i potpuno normalno, je da je proteklih godina Srbija vrlo ozbiljno krenula u obnavljanje i poboljšanje svojih vojnih kapaciteta, koji su nakon 5. oktobra bili praktično uništeni. Jedan od prvih zadataka političke garniture koja je došla na vlast nakon 5. oktobra, a zna se kako si došli na vlast i uz čiju pomoć bila je da se uništi naš vojni potencijal i to je sistematski rađeno godinama – istakla je Vukoičić u Novom jutru TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, naši najkvalitetniji kadrovi i generali su svi redom penzionisani.

- Na njihova mesta su dovedeni kadrovi za koje je zapad smatrao da su podobni. Oružje je spaljivano, vojska nam se srozala na najniže grane. Poslednjih pet, šest godina, sve se menja, pa i situacija vezana za vojsku. Naša vlast sada kupuju oružje i obnavlja vojsku, jer nema nijedne prave države bez vojske – podsetila je Vukoičić.

Vasilije Papović, zamenik glavnog i odgovornog urednik dnevnog lista "Alo", komentarišući izjavu Kajla Skota, rekao je da ratni zločinci negde sede na takozvanim premijerskim funkcijama u Prištini, pa ne čine ništa.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni su danas glavni saveznici SAD-a i zapada. Pretpostavljam da je gospodina Skota zabolelo to što su se na parade prvi put pojavili vojni veterani, koji su se borili protiv OVK i ovih koji su nas bombardovali. Ambasador Skot sebi daje za pravo da arbitrira u svemu, zaklanjajući se iza autoriteta zemlje koje dolazi – naveo je Papović.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Jelena Vukoičić

#vasilije papović

'