AKTUELNO

Politikolog dr Jelena Vukoičić ocenjuje da odlazak Euleksa posle 10 godina sa Kosova i Metohije problematičan ne samo zbog toga što ta misija nije imala rezultate, nego pre svega zbog najavljenog formiranja kosovske vojske koje će se verovatno i desiti u narednom periodu.

- Amerikanci pripremaju završnicu, mi već znamo, najavljuje se da taj obavezujući sporazum treba da bude potpisan do kraja godine i to je plan Prištine i Vašingtona, a i Brisela – istakla je Vukoičić, napomenuvši da se Amerikancima se žuri.

- Albanci opstruiraju pregovore, ne žele dogovor i normalizaciju odnosa. Oni to ne rade sami, iza njih stoje Amerikanci, koji hoće Srbiju da pritisnu uz zid i nateraju je da kapitulira – dodala je on.

Prof. dr Darko Trifunović sa Fakulteta bezbednosti Srbija ističe da je Srbija sam kriva za dolazak Euleksa na Kosovo i Metohiju.

- Srbija je sama vukla te poteze i pristala na misiju Euleks, umesto na prvobitnu misiju UN. Tadašnje rukovodstvo Srbije je to uradilo iz njima poznatih razloga, kao i za pogrešno postavljeno pitanje Međunaraodnom sudu pravde. Nisu nama velike sile krive, koliko imamo u našoj kući ljudi koji su radili protiv interesa Srbije i naroda – naveo je Trifunović.

Foto: RTV Pink

Prema njegovim rečima Srbija sada ima problem sa najvećom svetskom silom, koja hoće da nas rasturi, a situaciju dodatno podgreva ta percepsija da je Srbija mali ruski brat.

Novinarka Olivera Miletović kaže da je krivica za situaciju na Kosovu i Metohiji na onima koji su nas bombarodvali, rasturili nam zemlju bez odluka SB, koji su priznali lažnu državu Kosovo, predvodili Oluje, a tamo su bili američki ambassadori...

Miletović je dodala da je Rusija velika sila i jedini narod koji nam ništa nažao nije učinio.

#Amerika

#Kosovo i Metohija

'