AKTUELNO

Samo pokvaren i politikantskim strastima zaslepljen čovek može zamerati Srbima na KiM zbog toga što ih se 96 odsto u uslovima progona i zatiranja okupilo oko državne politike, saopštila je danas Srpska lista.

- Ovime se vladika Grigorije, na žalost, direktno pridružio plejadi onih za koje su srpski glasovi na KiM zaraženi variolom vero - ocenila je Srpska lista u saopštenju povodom izjave vladike Grigorija.

Oni ukazuju da Grigoriju smeta to što Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju čoveka koji je našem narodu vratio veru da se u teškom i zlom vremenu može sačuvati i opstati.

- Smeta mu Aleksandar Vučić jer jeste sve ono što Grigorijevi miljenici nisu. Smeta mu što su oni, a ne on, koga mrzi, postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, porazili Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i načinili brojna druga zla - navodi SL.

Oni dodaju i da mu smeta što je Vučić obnavljao i obnovio desetine srpskih hramova na KiM "dok su njegovi miljenici na paljenje hramova dok su obavljali najviše funkcije ćutali".

- Niko ne osporava politikantu Grigoriju puno pravo da agituje za svoje pulene, ali mu ništa ne daje za pravo da vređa i ponižava i narod na KiM kome je najteže. Na taj način samo prlja i izneverava srpsku i pravoslavnu mantiju koja mu je poverena na čuvanje i raduje srpske neprijatelje koji se do neba vesele otrovnim strelicama odapetim na sopstveni narod - navodi SL.

Ta stranka smatra i da je neprirodno da jednom vladiki Srpske pravoslavne crkve smeta sabornost koju su Srbi na Kosovu i Metohiji ostvarili boreći se za golo postojanje u jednom neprijateljskom i negostoljubivom okruženju.

- Bolje bi bilo da vladika Grigorije, kada se gleda u ogledalu, kao što to voli da čini, zapita kakvi su pravi razlozi njegovih dnevnopolitičkih strasti... i da li je svete mu poverene dužnosti dostojan čovek koji je zbog političke ostrašćenosti i mržnje prema predsedniku Srbije spreman da sopstvenom narodu zamera na tome što ostvaruje srpski i svetosavski ideal sloge boreći se za opstanak - ističe SL u saopštenju.

Oni poručuju i da Grigorije može da se nada iskrenom aplauzu samo onih koji žele slabu i podeljenu Srpsku pravoslavnu crkvu i oslabljen položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

#Srpska lista

'