AKTUELNO

Iskustvo i snaga volje presudni za pobedu u prvom meču u Dubaiju koju će naš igrač dugo pamtiti.

Sleteo je kasno sinoć u Dubai, i odmah otišao na PCR testiranje da bi uopšte imao šansu da izađe na teren za petnaestak minuta zagrevanja pred meč. Pet dana je proveo zaključan u hotelskoj sobi u Dohi - iz koje je "oslobođen" spojem neverovatnih okolnosti. 

I pored svega toga - Filip Krajinović je odigrao sjajan, bukvalno školski meč za pobedu protiv sve više afirmisanog Španca Davidovič-Fokine, igrača koji je na turniru već danima, i koji je ušao u takmičarski ritam kroz redovne treninge i dobar rezultat u prvom kolu.

Proživeo sam pakao u Dohi! - izričit je Filip, opisavši okolnosti koje su pratile kraj njegovog (produženog) boravka u Kataru.

Foto: TV Pink Printscreen

Mentalno sam se mnogo potrošio tamo, jer je vladala apsolutna neizvesnost - da li ću ostati u karantinu, da li ću putovati u Dubai i Majami - ali sam posle svega toga nekako uspeo da skupim snagu - i veoma sam zadovoljan kako sam odigrao ovaj meč - ističe Krajinović.

Servis ga je sjajno služio (odservirao fantastičnih 16 asova), uspešno je sproveo strategiju agresivne igre i kratkih poena usled umora - i pokazao da je čak i u ovom neverovatnim okolnostima u stanju da iskombinuje svoje najjače adute i već veliko takmičarsko iskustvo na najvišem nivou i odnese pobedu nad protivnikom i oponirajućim okolnostima.

Naravno, Krajinović je - kao i Lajović - napomenuo da se uslovi održavanja turneje moraju dobro preispitati, jer će igrači bivati sve više isfrustrirani problemima koji se nameću u postojećem sistemu, nastaviti da masovno otkazuju učešće na turnirima - pa i onima koji su im do juće bili među najvažnijima - kao što je Masters u Majamiju.

Svestan je da ga u narednom kolu čeka veoma težak meč protiv autora najvećeg iznenađenja u Dubaiju do sada - Lojda Herisa (eliminisao indisponiranog Tima u 2 seta), ali da će učiniti sve da se najbolje moguće spremi i za taj izazov.