AKTUELNO

U neverovatnom meču Atlanta Hoksi su uspeli da se vrate posle "-26" i naprave neverovatan preokret za pobedu protiv Filadelfije 109:106.

Filadelfija je bukvalno gazila Atlantu, čilo se da će Bogdan Bogdanović i drugovi biti demolirani, ali ima,li su oni drugačije planove.

U poslednjoj četvrtini su ubacili Hoksi u šestu brzinu, šokirali Filedlfiju i sada su na pobedu od plasmana u finale istoka! 

Start je bio katastrofalan za Atlantu, Bogdan je dobio tri lične greške vrlo brzo i to ga je izbacilo iz ritma. Presedeo je veliki deo utakmice, na kraju odigrao samo 21 minut i postigao šest poena. 

Džoel Embid je mučio odbranu Hoksa, ali Trej Jang se nije predavao, izvukao je Atlantu kada su svi mislili da joj nema pomnoći. Ubacio je 39 poena i imao 7 asistencija. 

U trećoj četvrtini su Hoksi gubili 26 razlike (72:46), a su polako topili minus, pa je na početku četvrte deficit bio 16 razlike. U poslednjoj deonici Atlanta je totalno dotukla Filadelfiju, vratila se u meč i pobedila.  

Osim Janga u Atlanti su odlični bili i Džon Kolins sa 19 poena i 11 skokova, Danilo Galinari sa 16 poena i Lu Vilijams sa 15.

Kod Filadelfije su se pojavila samo dva igrača. Džoel Embid je imao 37 poena, Set Kari 36, a svi ostali mnogo manje. 

Atlanta će u subotu imati meč loptu za prolazak u finale Istoka, u kom će pobednik igrati protiv boljih iz duela Milvoki – Bruklin (2-3).

U drugom meču večeri, Klipersi su protiv Jute poveli sa 3-2, zahvaljujući trijumfu sa 119:111. Džordž je dirigovao sa 37 poena i 16 skokova uz pet asistencija, pa je zasenio sjajno veče Bojana Bogdanovića. Hrvatski reprezentativac je ubacio 32 poena uz tri skoka, šutirao je 9/17 za tri, ali je Džordž imao veliku poruku Morisa (32 poena) i Džeksona (22).