AKTUELNO

Ako imate smanjenu želju za odnosom sa partnerom ili mislite da su vam se umanjile veštine u krevetu usled nedostatka želje, vrlo verovatno da je nešto ubilo vaš libido.

Verovali ili ne, postoje namirnice i navike koje mogu ubiti vaš libido, a da toga niste ni svesnI! Ako radite neku od ovih stvari, vrlo verovatno da to utiče na vaš libido!

1. Preterana konzumacija sira

Sir može smanjiti nivo testosterona koji je ključan faktor tako što sadrži enzim koji pretvara testosteron u estrogen. Tako da ukoliko mnogo volite sir, pokušajte da smanjite dnevni unos jer to može uticati na vaš libido.

2. Stres

Stres utiče na sve i glavni je krivac i faktor okidač za mnoge bolesti i stanja. Previše radite, trpite pritske i ne znate kako da izađete na kraj sa svim obavezama. Sve to utiče na vaše psihičko zdravlje, pa i na libido, piše Magazin.novosti.

3. Ne pijete dovoljno vode

Nedostatak vode u organizmu dovodi do glavobolje, nervoze i iritacije, ali i do vaginalne suvoće. Pijte više vode tokom dana kako biste poboljšali stanje organizma i uticali na hormone.

4. Ne spavate dovoljno

Osećate se previše umorno za seks? Nedostatak sna je veliki krivac za to, ukoliko ste preumorni tokom dana, to definitvno utiče na libido.

5. Pijete lekove

Ukoliko pijete antidepresive oni mogu uticati na vaše smirenje, ali isto tako, smanjiće želju za seksom. Neke studije pokazuju da ni antiistaminici ne deluju ništa bolje.

6. Pušač ste

Cigarete loše utiču na krvne sudove, izazivaju aterosklerozu, a samim tim to utiče i na prokrvljenost vagine.

Autor: Aleksandra Aras