AKTUELNO

Nivo testosterona opada sa godinama, a evo kako ga održati uprkos tome.

Još pre mnogo godina Šekspir je isticao da postoji sedam doba u životu čoveka. Možemo takođe reći da muškarac ima sedam seksualnih uzrasta, obeleženih postepenim padom aktivnosti testosterona tokom godina. Ali, možemo ipak naglasiti tu reč “postepeno”… Pad testosterona u toku nekoliko decenija je zaista veoma spor.

Dakle, pogledajmo kako se muška potencija odvija tokom ovih sedam seksualnih doba. Budućnost je, dragi muškarci, ipak možda svetlija nego što mislite!

1. Tinejdžerske godine (do 20)

Muškarci sa 20 godina i manje, obično pucaju od testosterona. Istraživanja su pokazala da u proseku imaju oko tri orgazma nedeljno - ali u nekim slučajevima mnogo, mnogo više. Njihova potencija je na vrhuncu i u ovim godinama kreće njihova prava seksualna aktivnost.

2. Dvadesete

Foto: Unsplash

Muškarci u dvadesetim godinama imaju nešto samo manje testosterona nego u tinejdžerskom dobu. Prema istraživanjima, verovatno će imati oko tri orgazma nedeljno - iako na to mogu uticati faktori kao što je da li je u stalnoj vezi ili ne. Generalno, prosečan muškarac u dvadesestim je generalno manje eksplozivno aktivan nego ranije, i može odgoditi orgazam prilično vremena. ,Erekcija i seksualni odnosi u dvadesetim godinama obično traju dosta duže, nego što je to bio slučaj u tinejdžerskim danima.

3. Tridesete

Sledeća decenija donosi još jedan mali pad u nivou muških hormona. Prema podacima klinike Mayo u SAD-u, od 30 godina pa na dalje, nivo testosterona opada za oko 1 posto % godišnje. Prosečan čovek u tridesetim godinama verovatno će imati ispod tri orgazma nedeljno. I obično ima mnogo bolju kontrolu nad sobom i u seksualnim odnosima, što je često stvar i stečenog iskustva.

4. Četrdesete

U ovom dobu pojedini broj muškaraca već počinje da razmišlja o sredstvima za poboljšanje potencije i erekcije, dok većina nastavlja sa uobičajenim seksualnim aktivnostima, ali dozirano. Većina muškaraca u ovoj starosnoj grupi još uvek doživljava oko dva orgazma nedeljno, bez ikakvih problema. Mnogi od njih se izuzetno dobro kontrolišu u krevetu, i kao rezultat toga, oni su bolji ljubavnici nego što su ikada bili.

5. Pedesete

Foto: Pixabay.com

Prosečan “rezultat” za muškarce u svojim pedesetim godinama je 1,75 vrhunaca nedeljno, znači do dva odnosa nedeljno. Samo oko 7 % muškaraca je impotentno u ovoj fazi i većina je u stanju da zadovolji svoje partnerke.

6. Šezdesete

U ovoj starijoj grupi, mnogo zavisi od toga da li muškarac i dalje medicinski zdrav. Većina procena kaže da je u ovom dobu jedan seksualni odnos sedmično dobar rezultat, ali neke osobe jednostavno odluče da se potpuno odreknu seksualnih odnosa. Negde oko 20 % muškaraca u ovom dobu ima erektilnu disfunkciju. Sa druge strane, neki aktivniji i potentniji muškarci i u ovim godinama imaju seksualni odnos dva puta dnevno, ili povremeno i više.

7. Sedamdesete

Teško je naći pouzdane podatke za ovu grupu ljudi. Sve veći broj muškaraca u ovim godinama ima loše zdravlje, što često smanjuje njihov seksualni učinak. Ali oko 70 % sedamdesetogodišnjih muškaraca je i dalje potentno, bez dodatne pomoći sredstava za potenciju. U praksi, najstariji seksualno aktivni muški pacijenti su još uvek imali redovan odnos sa svojom suprugom i u 85. godini, zahvaljujući kombinaciji prirodnih sredstava za potenciju i uzajamnoj podršci partnerke.

Foto: Pixabay.com

Očuvanje potencije kod muškaraca je osnova kvaliteta i užitka života, za svakog seksualno aktivnog čoveka. Stvari ipak nisu loše kao što bi na prvi pogled izgledale, i uz fizičku aktivnost, prirodne preparate za poboljšanje erektilne funkcije, moguće je imati kvalitetan seksualni život kroz sva doba, jer je to nešto što nam napredak medicine i produženje životnog veka danas omogućava. Dragi muškarci, uživajte u svakom vašem dobu na svoj način!

Ako imate problema sa erekcijom, potencijom ili prostatom u bilo kom dobu, lekari preporučuju potpuno prirodan preparat Afričku šljivu, koja doprinosi postizanju i održavanju erekcije kod muškaraca, pomaže da se poboljša potencija, kao i da se smanji uvećana prostata i na taj način ublaže problemi sa mokrenjem.

Više detalja o svemu ovome možete pročitati na sledećoj adresi: https://africkasljiva.com/

Pink.rs

#Seks

#Zdravlje

'