Ukoliko vas mrzi da kupujete hleb, onda možete da napravite domaću pogaču koja svima uspeva iz prve.
200 g putera
110 ml ulja
2 jajeta
1 kašičica soli
2 kesice praška za pecivo
720 g brašna
U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo.
Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom.
Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite pogaču u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.
Autor: