AKTUELNO

Više ne morate da kupujete, sami možete brzo i lako da napravite preukusnu paradajz čorbu. Možete da je jedete pre glavnog jela, ali i kao hranljivu zamenu za obrok.

Domaća paradajz čorba se uglavnom pravi od svežeg paradajza, ali i pelat je od koristi. Dobićete jednako kremastu strukturu i bogat ukus paradajza. Isprobajte!

Sastojci: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike neslanog putera, 1 crnog luka, 6 čenova belog luka, 2 konzerve pelata (u komadu), 3 šolje vode ili pilećeg bujona, 1 kašika šećera, 3/4 šolje pavlake za kuvanje, sveži bosiljak. 

Priprema: U šerpu sipajte maslinovo ulje i puter i kada se zagreje dodajte sitno seckani crni luk. Kada crni luk omekša dodajte i mleveni beli. Nakon 3-4 minuta sipajte pelat, a onda i bujon (pravi se tako što pileću kocku supe pomešate sa 3 čaše vrele vode). Pošećerite, posolite i pobiberite, pa promešajte i kuvajte nekih 10 minuta, dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, pa sklonite sa šporeta. Štapnim mikserom sjednite sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pospite seckanim bosiljkom i služite. Prijatno!

Autor: Z.L.