AKTUELNO

Verujemo da ne treba posebno da vam naglašavamo da su prezervativi najbolja zaštita od raznih polno prenosivih bolesti, ali i neželjene trudnoće. Međutim, isto tako, verujemo i da znate mnogi muškarci ne vole da ih koriste.

Kao izgovor uglavnom koriste to da kondomi loše utiču na seksualno zadovoljstvo, kao i da umanjuju samu osetljivost penista. Neki čak kažu i da izazivaju neprijatnost.

Međutim, jedno istraživanje je otkrilo pravi razlog zašto mnogi muškarci ne vole da koriste kondome. Verovali ili ne, ali problem je u veličini.

Možda niste znali, ali mnogi proizvođači prave prezervative u osnovnoj, standardnoj veličini, a problem je u tome što ta veličina ne odgovara veličini prosečnog penisa.

Studije su pokazale da je prosečan muški polni organ u erekciji oko 2,5 centimetra kraći od standardnog kondoma, koji je dug oko 17 centimetara.

- Ideja je bila da prezervativ mora da bude dovoljno dugačak da odgovara većini muškaraca, a oni kojima je taj kondom veliki mogu da ga ostave urolanog na kraju - objašnjava ekspert za seksualno zdravlje Debi Herbenik.

Istraživanje koje je Hebernikova sprovela, a u kojem je učestvovao 1.661 muškarac, pokazalo je da 83 posto muškaraca ima problem sa standardnom veličinom kondoma, koji je duži od njihovog polnog organa. Prosečna dužina muškog "alata" je 14,15 centimetara.

S obzirom na to da je zaista važno da prezervativ bude odgovarajuće veličine da vam ne bi umanjio zadovoljstvo tokom odnosa, moraćete malo da eksperimentišete. Jer, dizajn kondoma je različit, standarde dužine različitih proizvođača su različite, pa je najbolje da probate različite kako biste odabrali onaj koji vam najviše odgovara.

#Kondom

#Muškarci