AKTUELNO

Prašak za pecivo je bitan kada pravite testo koje ćete pržiti. Takvi su i uštipci, svima omiljeno pecivo koje se lako pravi.

Prosejte prašak za pecivo zajedno sa brašnom i uštipci neće upiti ulje dok se budu pržili. Takođe, još jedan vredan savet je da ulje dobro zagrejete, pre nego što ubacite pecivo, jer ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 1 jaje, 1 ravna kašičica soli, 1 čaša jogurta, 1 kašika ulja, 1 kesica praška za pecivo, 400 g mekog brašna, 5-6 kašika susama

Priprema: So i jaje umutite, pa jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo, a onda stavite na pobrašnjenu površinu pa razvucite rukama. Pospite susamom, pa oklagijom razvucite, kako bi se susam utisnuo u testo. Okrenite ga i opet isto uradite. Čašom naprvaite kružne oblike ili isecite. Pržite u ulju.

Autor: Z.L.

#ustipci