AKTUELNO

U ponudi je veliki broj prelepih seoskih domaćinstava za koje vam ne treba puno novca. Izdvajaju se ponude domaćina u Sečoj Reci, Skakavcima, Mionici, Vardi, u opštini Kosjerić.

Srpske banje, planine, jezera, etno-sela, seoska domaćinstva i akva-parkovi najbolji su izbor da ovog leta četvoročlana porodica dobije najviše za svoj novac.

Ponuda ima za svačiji džep. Turistički radnici kažu da se kapaciteti popunjavaju iz dana u dan i da sve više gostiju želi da odmor provede u netaknutoj prirodi, na kupalištima, da jede domaću hranu, šeta, peca i pobegne od gradske gužve i vrelog asfalta.

Foto: Foto: RINA

Jeftinije od Grčke

Najveće interesovanje i dalje vlada za etno-sela u blizini Zlatibora, Smedereva, Golupca, Lazarevca, Beočina i Vrdnika, gde se cena boravka za vikend kreće od 40 do 60 evra ako je uključen i bogat doručak.

Ukoliko se ipak odlučite da ceo odmor provedete na ovim destinacijama, za sedam dana trebaće vam od 250 do 430 evra.

Sve se više rezervišu i apartmani na Paliću, Vlasinskom, Borskom, Srebrnom jezeru, Perućcu i Zaovinama, gde je cena smeštaja za celu porodicu od 40 do 90 evra za dva dana ili od 300 do 550 evra za sedam dana, što je daleko povoljnije nego smeštaj u Grčkoj.

Foto: Foto: RINA

Zašto letovati u Srbiji?

* jeftinije je * možete obići više mesta o jednom trošku * čak i da nemate odmor, možete negde skoknuti za vikend * možete uživati u domaćoj tradicionalnoj hrani a da je ne spremate sami * ne brinete o zdravstvenom osiguranju * pomažete domaću privredu * pričate na svom jeziku i lakše ostvarujete nova poznanstva

Seoski turizam

Ako ove godine odlučite da ostanete u Srbiji, u ponudi imate veliki broj prelepih seoskih domaćinstava za koje vam ne treba puno novca.

Izdvajaju se ponude domaćina u Sečoj Reci, Skakavcima, Mionici, Vardi, u opštini Kosjerić, koji turiste dočekuju kao svoje najrođenije.

Tu se još zadržao starinski običaj da se gosti za dobrodošlicu posluže hladnom izvorskom vodom, domaćim slatkim, a na odlasku da ponesu teglu slatkog, malo kajmaka, sira...

Sve je popularniji i odmor na splavovima na rekama i jezerima, pa tako vikend na splavu u Bariču na Savi možete provesti za 5.870 dinara ili putovati malo duže, pa ga iznajmiti na jezeru Perućac za 15.201 dinar.