AKTUELNO

Slani koh po ovom jednostavnom receptu pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće.

Koh preliven mlekom jedna je od omiljenih poslastica koju spremamo kad dođe leto. Ali, ni recept za slanu varijantu koha neće vas razočarati - naprotiv.

Pored toga što ćete ga brzo pripremiti, ostavlja prostora da se igrate ukusima, pa u slani koh možete da dodate seckanu šunku, rendani kačkavalj ili seckano sezonsko povrće.

Sastojci:

9 kašika griza, 2 kašike brašna, 3 jajeta, 200 ml mleka, 200 g sira, 1 kesica praška za pecivo, pola kašičice soli.

Priprema:

Jaja umutite mikserom (bez odvajanja belanaca od žumanaca), dodajte im brašno, griz, prašak za pecivo, mleko i so, pa sve dobro umutite varjačom. Na kraju umešajte izmrvljeni sir. Tepsiju podmažite uljem ili maslacem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za koh i pecite na 180 stepeni dok se koh ne odvoji od ivica posude. Sačekajte da se koh malo ohladi, pa ga isecite i služite sa jogurtom ili kiselom mlekom.

Autor: Z.L.