AKTUELNO

Do sada ste piletinu pravili na različite načine, a sada probajte i ovaj. Sos od mleka učiniće belo meso još mekšim i sočnijim, a začini će dati finu aromu. Ukoliko servirate uz pirinač ili pekarski krompir dobićete pravi gurmanski ručak.

Sastojci: celo pile, 2 kašike maslaca, 2 šolje mleka, korica 2 limuna, 5 čenova belog luka, 1/2 štapića cimeta, 5 listova žalfije, 2 grančice ruzmarina, so, biber, 10 sušenih paradajza, dve šake svežeg spanaća.

Foto: Pink.rs/Z. Veljković

Priprema: Očistite pile, posolite ga i pobiberite. Stavite tepsiju na šporet pa dodajte maslac i pričekajte da se otopi i počne da peni. Dodajte pile i pržite 10ak minuta sa svake strane. Okrenite tako da prsa budu dole i prelijte mlekom. Neka počne da krčka pa ugasite šporet.Umešajte u mleko limunovu koricu, beli luk, cimet, žalfiju, ruzmarin, sasušeni paradajz i spanać.Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Sklonite poklopac i pecite još 30-45 minuta. Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte prelivom od mleka.

Autor: Z.L.