Iskoristite omiljeni sastojak brojnih kolača i torti- čokoladu i otkrijte recept za svoju novu omiljenu poslasticu.
Isprobajte čokoladu u penastoj varijanti u ovoj ukusnoj torti i uživajte u punoći ukusa koju vam nudi nepogrešiva kombinacija čokolade, orašastih plodova i urmi.
Sastojci za koru:
2,5 šolje (5dl) badema, 15 urmi, 2 kašike kakaoa u prahu, prstohvat soli
Za čokoladni fil:
2,5 šolje indijskih oraščića (namočenih 4-8 sati), 1 dcl (1/2 šolje) vode, 1 dcl (1/2 šolje) otopljenog kokosovog ulja, 5 kašika meda, 5 urmi, 2 kašike kakaoa u prahu, prstohvat soli
Priprema:
Izmešajte sve sastojke pomoću blendera, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu utisnite u prethodno obloženu tepsiju za kolače i ostavite sa strane. Za pripremu čokoladnog fila stavite indijske oraščiće, vodu, kokosovo ulje i med u blender i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte preostale sastojke i mešajte još nekoliko sekundi, pa fil prelijte preko kore. Ostavite kolač da stoji u frižideru najmanje šest sati (poželjno je i duže), pre serviranja. Ukrasite listićima badema.
#Recept
#Torta
#čokolada