AKTUELNO

Kiselu pavlaku obično dodajemo u slana jela, salate i rolate, ali je ona i vrhunski sastojak torti i kolača.

Potrebno je

300 gr brašna, 100 gr putera, 180 gr kisele pavlake, prašak za pecivo. ZA FIL 6 belanaca, 100 g šećera, 100 g kokosa, 180 g kisele pavlake, puding od slatke pavlake, 400 ml mleka, 2 kašike šećera.

Foto: Pixabay.com

Priprema

Umutite puter, brašno i pavlaku, pa smesu stavite u frižider. Testo će biti meko, pa ga podelite na dva dela i ispecite dve kore na 180 stepeni oko 20 minuta. Umutite belanca i šećer u čvrst sneg. Skuvajte puding sa šećerom i mlekom. Kada se puding ohladi, dodajte ga belancima, promešajte, pa dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite. Prvu koru nafilujte kremom, stavite drugu koru, pa i nju premažite ostatkom fila.

Autor: pink.rs

#Kokos

#Torta

'