AKTUELNO

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za TV PINK da u Nišu postoji smirivanje situacije i da se manje pacijenata prima nego prethodnih dana.

"Na respiratoru imamo 14 pacijenata. Očekujemo još 30 pacijenata sa stabilnim stanjem u skorijem vremenskom periodu", rekao je dr Tiodorović i dodao da se nije smanjio broj onih koji se testiraju, a da imamo smanjivanje broja obolelih.

Kako kaže, u domu u Blacu je na licu mesta utvrdio da ima 69 pacijenata koji nisu febrilni i u dobrom stanju.

"Oni su svi u karantinu, kao i radnici i svi su stabilni. Potrebno je da se obrade podaci za njih i na osnovu toga imaćemo sliku o stanju", rekao je dr Tiodorović.

Dr Tiodorović je rekao da je u Blacu situacija smirenija.

"Bilo je pozitivnih i među radnicima, i sedmoro je u privremenim bolnicama, ali situacije je kontrolisana", rekao je dr Tiodorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, moramo brinuti i o pacijentima i o radnicima.

"Posebno želim da skrenem pažnju na Kulinu, kao najpozitivniji primer. Odnos radnika prema toj ustanovi je fenomenalan. Radnici su rekli da ostaju tamo i da će da budu sa njima u samoizolaciji", rekao je dr Tiodorović i rekao da je to velika stvar i za same pacijente.

Kada je u pitanju gerontološki centar u Nišu, dr Tiodorović je rekao da je daleko od potpunog smirivanja.

"Veliki je broj onih koji su zahtevali kliničku podršku. Bilo je puno slabo pokretnih i nepokretnih, ali taj problem je prevaziđen angažovanjem negovateljica i taj problem je rešen", rekao je dr Tiodorović.

Kako kaže, nadaju se da će uz pomoć koju su dobili sve biti stabilizovano.

#doktor tiodorović

#koronavirus

<
'