AKTUELNO

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da je današnja sednica bila orijentacija za dalji rad, istakao je da se situacija kontroliše i da se nije desio incident sa gerontološkim centrom Niš bi bio pod kontrolom.

“Pojačali smo kontrolu, preko sanitarnih i veterinarskih inspekcija, i važno je da uspemo da se organiziujemo da imamo i kovid bolnice i u drugim mestima i omogućimo na taj način na KC primi sve što je potrebno i da se dimanički obavi kompletan prijem i obrada”, rekao je dr Tiodorović.

On je rekao da su za sada kontrolisana stanja, ali da se očekuje svakog trenutka promena i u tom smislu.

“Važno je da se građani ponašaju odgovorno. Vaskrs treba da se proslavi, ali to treba uraditi u domu”, rekao je dr Tiodorović.

Kako kaže, svi u štabu su okrenuti ka tome da se situacija dovede pod kontrolu.

“U svim ostalim oblastima se izvanredno mnogo povećao broj testiranih i to se sada radi i van Niša i dnevno se radi do 1000 testiranja. Molio bih sve da shvate da testiranje znači pre svega kod onih koji imaju tegobe kako bi se utvrdilo stanje”, rekao je dr Tiodorović.

Kako kaže, to služi za uvid, i ističe da se ne treba plašiti da li će se otići na Sajam ili neka druga mesta, već da se, kako kaže, spreči širenje infekcije.

#Branislav Tiodorović

#koronavirus

<
'