AKTUELNO

Epidemiolog Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju obolelih od koronavirusa u Srbiji.

- Ako izdržimo naredne dve nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve - rekao je Tiodorović.

- Sledeća nedelja biće teška, ali ako izdržimo disciplinovano još 15 dana, tada možemo reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove- rekao je Tiodorović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da se očekuje sve više potvrđenih slučajeva koronavirusa, ali je ukazao da sada postoji drugačija strategija, da će se testirati veći broj ljudi i da će lakše oboleli odmah biti izolovani u halama, čime će se, kako je naveo, sprečiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju obolelih.

- Svestan sam da je teško davati prognoze, pogotovo kada nemate sve podatke, jer mi smo sada testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže - rekao je Tiodorović.

#Branislav Tiodorović

#Epidemija

#koronavirus

'