AKTUELNO

Lav P.S. koji je osumnjičen da je zajedno sa suprugom Martinom P.S. otrovao svoja dva sina, a potom sa njom izvršio samoubistvo skokom sa solitera u Novom Sadu, kako navode mediji u javnosti se prikazivao kao brižan otac, ali je jednom od retkih poznanika otkrio da decu ne vodi kod lekara.

- Da je bio čudan, asocijalan i povučen više nije ni tajna i to svi znaju, ali niko ne priča o tome da decu nije vodio kod lekara. Otprilike u isto vreme kada se rodio prvi mališan nastupila je pandemija korone, a on je odmah počeo da iznosi neke svoje teorije zavere. Nisam u početku obraćao pažnju na to jer smo svi bili zbunjeni i nismo znali šta da mislimo. Međutim, to se tada nije zaustavilo već je eskaliralo do te mere da više nije vodio ni prvo a potom ni drugo dete kod lekara ni kada je trebalo, a ni on ni supruga nisu išli kod lekara - priča Lavov poznanik.

Dodaje da su, baš kada više nisu imali kud, decu vodili kod privatnih doktora.

- Govorio je kako nema poverenja u naš zdravstveni sistem, a kako sam par puta kroz razgovor shvatio, nije imao poverenja ni u šta. Od svega je zazirao i mislio da je neka prevara. Kao da je bio paranoičan. Međutim, nisam tome pridavao previše značaja jer nisam hteo da se uplićem u te priče, pošto mislim potpuno drugačije ali... Sada kad razmislim - ko zna šta se toj jadnoj deci desilo. Nadam se da će se ubrzo ovaj horor razrešiti i da ćemo konačno saznati pravu istinu. Javnost ima pravo da zna - priča naš sagovornik.

U prilog tome da su Lav i Martina imali neki problem sa zdravstvenim radnicima govori i izjava njihove komšinice iz Petrovaradina koja je reporteru "Blica" rekla da je patronažna sestra bila nekoliko puta kada je Martina rodila drugo dete, ali da je obično nailazila na zaključana vrata.

- Sigurna sam da je Martina bila unutra, ali da nije htela da otvori. Možda je patronažnu sestru pustila jednom ili dvaput, i to neposredno nakon porođaja, ali posle sam svojim očima videla kako im patronažna sestra kuca na vrata, a oni ne otvaraju. Ubrzo se više nije pojavljivala. Odustala žena kada je videla da se sa njima ne može sarađivati - ispričala nam je komšinica.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Univerzum HD Media, Unsplash.com

"Za sve je on kriv"

Podsetimo, na lokalnom groblju u Bačkom Petrovcu u sredu su sahranjeni Martina P.S. i njeni sinovi a Lavovo telo danas je otpremljeno u Beograd gde će verovatno biti i sahranjen ali se još ne zna gde i kada.

Na sahrani Martine i dece u Bačkom Petrovcu prisutni su odajući poslednju poštu nastradalima među sobom pričali da je: "Za sve on kriv", misleći na Martininog supruga Lava, oca nesrećnih dečaka, sa kojim je izvršila samoubistvo skokom sa solitera u Novom Sadu.

Lavov kolega sa kojim je radio četiri godine u jednom tepih servisu ispričao da je bio šokiran vešću da je porodica njegovog kolege tako stravično okončala.

- Lav je bio dobar i vredan radnik. Nikada nismo imali nikakvih pritužbi na njega. Radio je kod nas četiri godine i sve je bilo u redu. Bio je malo asocijalan i nije se odazivao na pozive na druženje među kolegama. U početku smo ga zvali i pokušavali da se bolje upoznamo, ali smo odustali. Ipak, to ništa nije upućivalo na ovako veliku tragediju o kojoj priča čitava Srbija - priča naš sagovornik.

Lav postao čudan kada su dobili drugo dete, iznenada dao otkaz

Dodaje da je postao malo čudan kada je letos dobio drugo dete, ali da su to kolege među sobom objašnjavale mukama sa kojima se svi roditelji suočavaju kada stigne prinova u kuću - nedostatak sna, umor, briga...

- Videli smo da je malo smušen i govorili smo međusobno da je to garant zato što sada u kući ima dva mala deteta pa ne zna gde će pre. Međutim, posle par meseci ta njegova odsutnost je eskalirala telefonskim pozivom u kome nam je kratko saopštio da daje otkaz. Svi smo bili zatečeni. To se desilo u januaru pred Božić ove godine. Imao je lepa primanja, tako da uzrok tragedije nikako ne može biti nedostatak finansijskih sredstava pa nam je bilo čudno što uopšte daje otkaz. Međutim, nije ispoštovao ni otkazni rok, samo je sutradan po supruzi poslao ključeve od prodavnice i poručio po njoj da je našao bolji posao - priseća se Lavov kolega i dalje odmahujući glavom zbog tragedije koja je zadesila tu porodicu.

Foto: Tanjug /Dopisnik Novi Sad

Nije, kaže, mogao ni da zamisli da se takvo nešto može dogoditi niti da su Lav i Martina sposobni da urade to za šta ih optužuju.

- Eto sad ispada kao da je sve planirano. Dao je otkaz pre nešto više od dva meseca a imao je dobra primanja i dobre međuljudske odnose u firmi. A onda se dogodila tragedija. Ne znamo stvarno šta da mislimo. Možemo samo da kažemo da nam je jako žao - zaključuje Lavov bivši kolega.

Išla samo do prodavnice

Martinina rođaka rekla je da je ona bila dobra devojka, a da ju je Lav odvukao od porodice i posvađao sa njima uz napomenu da on ni sa svojom porodicom nije bio u dobrim odnosima.

Kako je ispričala nakon sahrane, Martinini najbliži su čuli kako joj Lav nije dozvoljavao da izlazi sa decom van kuće.

- Ljudi su znali da je ona mogla da ide najdalje do prodavnice. Samo se po dvorištu iznajmljene kuće u Petrovaradinu igrala sa decom. Bila je brižna majka i ne možemo da verujemo da je ona kriva za to. Ne bi ona ruku na decu digla. To je njena krv, naša krv... - priča sagovornica.

Podsetimo, prvi toksikološki rezultati obdukcije dece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac Martina P.S. i Lav P.S. pokazali su da su im u telu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti.

Skočili sa solitera

Podsetimo, mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Kako je "Blic" pisao, ovaj bračni par je živeo u Petrovaradinu.

Ubrzo potom je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu, iako je to još uvek na nivou nagađanja.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu.

Autor: