AKTUELNO

Dedu su joj ubili nakon „Oluje” i zapalili kuću.

Nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović od petka se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovala u prikrivanju dokaza u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića i trgovala uticajem. U hrvatskim medijima pojavile su se i informacije o njenim korenima, ali i mišljenja Dijanine rodbine.

Njeni rođaci tvrde da je Dijana iz fine i obrazovane porodice, a pripala joj je i naslovna strana u medijima "Fatalna Ličanka Dijana trese celu Srbiju”.

Foto: Objektiv.rs

Hrvatski mediji uputili su se u Doljane, rodno selo Dijaninog dede i oca koje se nalazi u Lici kraj Otočca.

- Mala Dijana je sarađivala s mafijašima. Ne mogu da verujem. A ima tako fine roditelje, koji su vrlo obrazovani. Možda se radi o nameštaljci, ali ko će ga znati - prenosi 24 sata.hr izjavu Dijaninog rođaka.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Rođaci su novinarima ispričali i razvojni put Dijaninog tate Daneta.

- Dijanin otac Dane je već sa 17 godina otišao u Požarevac. Išla mu je škola, bio je vrlo bistar. Tamo je završio škole, radio je kao inženjer, te se oženio i dobio Dijanu i njenog brata. Nju sam zadnji put video kad je imala pet-šest godina. Dete kao dete, zaigrano i bezbrižno. A njenog oca, strica i dedu poznajem. Dedu su joj ubili nakon „Oluje” i zapalili kuću. Dijanin stric je izgradio novu kuću ovde, ali nisu više dolazili, pa je sve zaraslo – ispričao je rođak za taj list.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Meštani su za njenog dedu ispričali da je bio veoma tvrdoglav, da je voleo da popije, dok za njenog oca navode da je bio dobar čovek.

- Njeni roditelji su se hvalili da je najbolji đak na fakultetu, da je završila visoke škole. Nadam se da to nije istina nego nameštaljka, žao mi je njenih roditelja - ispričali su meštani za list.

#Dijana Hrkalović