AKTUELNO

Svi komandiri stanica i policijski rukovodioci sa Severa skinuli su svoje uniforme i vratili ih danas nakon završenog sastanka političkih i institucionalnih predstavnika Srba.

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji saopštili su juče da se povlače iz skupštine, vlade i svih prištinskih institucija, kao i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.

To je nakon sastanka u Zvečanu, koji je okupio političke i institucionalne predstavnike Srba, rekao Goran Rakić, predsednik Srpske liste. On je rekao da odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko registracije tablica i dok ne formira ZSO.

Foto: Privatna arhiva

Srđan Graovac iz Crntra za društvenu stabilnost kaže da je potez srpskih policajaca na KiM potez koji je iznuđen.

- Ako neko 10 godina ne ispunjava odluke, onda je on taj koji sve ugrožava. Ovo je bio poslednji momenat da se stavi tačka na ovakve stvari - priča on.

Ne može da se zanemari činjenica da je ovo opasna situacija, i da može doći do eskalacije, kaže on, napominjujući da sve što je dogovoreno, pada u vodu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je za 10 godina mngo napredovala, i ovo je nama najmanje trebalo. Brine me oizjava Borelja, koji je rekao da obe strane treba da se suzdrže - priča Graovac.

Andrija Jorgić, direktor "Borbe" dodaje da su Srbi pokazali da su jedinstveni, i da sa njima niko ne može da se igra.

- Ono što Kurti radi, i što će raditi... Biće tu zaoštravanja, eskalacije. On ima problema i u svojim redovima, pogledajte kada im je krenula školska godina - dodaje Jorgić.

Srbi koji žive južno od Ibra takođe prate situaciju, i poruke kakve se šalju na tu stranu iz Srbije, navodi on.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: