AKTUELNO

U Vrnjačkoj Banji održava se manifestacija Dani Danila Bate Stojkovića, u znak sećanja na legendarnog glumca preminulog pre 16. godina, čijih se uloga i danas svi rado sećaju.

Da je živ, Danilo Bata Stojković danas bi u Vrnjačkoj Banji slavio svoj 84. rođendan, ali umesto legendarnog glumca, u banjskom amfiteatru koji nosi njegovo ime, deveti put počeli su Batini dani, manifestacija čiji je cilj da dokaže kako njegov duh i šarm - i dalje žive.

U okviru devetih po redu "Batinih dana" u Glumačkom parku izveden je program "Sećanje na velikane srpskog glumišta".

Foto: Nikola Džamić

Danilo Bata Stojković nije imao veliki krug prijatelja, njegovo prijateljstvo ste morali da zaslužite, ali bi se, kad ga zaslužte, davao bezrezervno, poručila je na otvaranju Dana Danila Bate Stojkovića Mira Banjac, glumica koja je nebrojeno puta na sceni bila njegova supruga.

Mira Banjac je, evocirajući uspomene, rekla da je bio veliki u svemu i da, iako ga više nema, na tragu onoga što je ostavio iza sebe, imamo veliku referencu da po njoj prepoznajemo sebe.

Foto: Nikola Džamić

U centralnom vrnjačkom parku kraj "Batinog drveta" biće zasađena stabla za preminule glumce Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca.

Na Trgu kod vodopada Milan Kalinić i Srđan Ivanović odigraće predstavu "Ko je ovde idiot", a u Amfiteatru će od iti izvedena predstava "Banjski spomenar".

Na istom mestu, nakon toga će biti prikazan film "Varljivo leto ’68" Gorana Paskaljevića.

#Vrnjačka banja

'