AKTUELNO

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića, deveti put za redom Dani Bate Stojkovića održavaju se od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

Kao i prethodnih godina manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, kabarea.

Veliki doprinos za održavanje Dana Bate Stojkovića dali su predsednik Opštine Boban Đurović i direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović.

Foto: Promo

Inicijatori ove kulturne manifestacije su Nikola Džamić i Stana Cica Simić koji su zahvalni rukovodstvu Vrnjačke Banje, ali i Televiziji Pink.

- RTV Pink je 2010. godine u čast vlikog glumca agažovala vajara koji je izradio portret Bate Stojkovića i isti donirala Opštini Vrnjačka Banja. Batini dani se održavaju uz veliku pomoć SO Vrnjačka Banja i medijske pdrške RTV Pink. Amfiteatar je u potpunosti rekostruisan i dat na korišćenje Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja koja se trudi da domaćinski vodi ovo prelepo zdanje, pa su ovih dana vratili i slova koja su u rekonstrukciji sklonjena – rekao je Džamić za Pink.

Vrnjačka Banja ovom manifestacijom pokazala je da nije zaboravila svoga Batu i likove po kojima je postao poznat: Laki Topalović, Ilija Čvorović, Brka, Luka Laban, Dobrivoje, Veselin Cvetković, Mida Baba, Avram Jakšić, Stavra Aranđelović...

Foto: Promo

#Danilo Bata Stojković

#Vrnjačka banja

'