AKTUELNO

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji večeras je otvorena velika manifestacija Dani Bate Stojkovića.

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934.-2002.), od danas do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji organizovana je manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića".

Filmska pozorišna fešta održava se deveti put zaredom u čast barda srpskog glumišta.

Kao i prethodnih godina manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, kabarea.

Na ovoj manifestaciji prisustvuju Batine kolege, glumci, a jedni od njih su nam rekli da je Vrnjačka Banja kroz Dane Bate Stojkovića htela da se oduži velikanima srpskog glumišta.

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije upriličeno je večeras u amfiteatru Danilo Bata Stojković, a kojem će prisustvovati Batine kolege glumci Mira Banjac, Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, ali i mlađa generacija glumaca - Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i mnogi drugi.

Foto: Nikola Džamić

Foto: Nikola Džamić

Foto: Nikola Džamić

Foto: Nikola Džamić

Foto: Nikola Džamić

Foto: Nikola Džamić

Inicijatori ove kulturne manifestacije su Nikola Džamić i Stana Cica Simić koji su zahvalni rukovodstvu Vrnjačke Banje, ali i Televiziji Pink.

#Danilo Bata Stojković

'