AKTUELNO

U glumačkom parku osim stabala za naše velikane ove godine stižu još dva, za dve legende

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934.-2002.), od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovana manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića".

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije biće 10. avgusta u amfiteatru Danilo Bata Stojković, a kojem će prisustvovati Batine kolege glumci Mira Banjac, Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, ali i mlađa generacija glumaca - Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i mnogi drugi.

Foto: Promo

- Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji moje knjige "Karirani stolnjak", koja govori o njegovim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene – kaže Nikola Džamić, predstavnik Udruženja građana "Danilo Bata Stojković".

Foto: foto-Dživ

Ove godine u čuvenom Glumačkom parku pored stabala koja su zasađena u čast Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Bate Živijinovića, Petra Kralja, Marinka Madžgalja i Milorada Mandića Mande, u rajskom glumištu zasadiće se stabla za Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca.

Foto: Promo

Posetioci će moći da vide i čuveni autobus "Krstić i sinovi" iz kultnog filma "Ko to tamo peva".

Inicijatori ove kulturne manifestacije Nikola Džamić i Stana Cica Simić zahvalni rukovodstvu Vrnjačke Banje, ali i Televiziji Pink.

- RTV Pink je 2010. godine u čast vlikog glumca agažovala vajara koji je izradio portret Bate Stojkovića i isti donirala Opštini Vrnjačka Banja. Batini dani se održavaju uz veliku pomoć SO Vrnjačka Banja i medijske pdrške RTV Pink. Amfiteatar je u potpunosti rekostruisan i dat na korišćenje Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja koja se trudi da domaćinski vodi ovo prelepo zdanje, pa su ovih dana vratili i slova koja su u rekonstrukciji sklonjena – rekao je Džamić za Pink.

Foto: Promo

#Bata Stojković

#Vrnjačka banja

'