AKTUELNO

Kako je najavio gradski menadžer, radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca.

Radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića počeli su jutros a vrednost radova je 100 miliona dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP 'Beograd put' će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza - kazao je Vesić.

Vesić je naglasio da je Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića samo još jedna od velikih gradskih saobraćajnica u koje prethodnih decenija nije dovoljno ulagano.

- Dugo vremena nije rađeno ni investiciono održavanje, niti je rađena rekonstrukcija ove deonice, a postojeća kolovozna konstrukcija nije dimenzionisana za sadašnje saobraćajno opterećenje, zbog čega je učestalo urušavanje kolovoza. Zbog toga su česti slučajevi ulegnuća, kolotraga i mrežastih oštećenja koje nije moguće održavati kroz redovan sistem saniranja - rekao je on.

Ovakvih saobraćajnica ima dosta jer je proteklih decenija preskočen investicioni period održavanja, ukazao je gradski menadžer. Pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih par godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca.

U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića. Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske.

Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda. Investitor radova su JP „Putevi Srbije“.

#Goran Vesić

#bulevar

'